27 martie 2018

Noroc TV va emite prin eter la Nisporeni și Căinari

În cadrul ședinței CCA din 26.03.2018 postul de televiziune Noroc TV a obținut, prin cesiune, licență de emisie pentru 2 canale analogice prin eter. Este vorba despre canalul 53 din orașul Nisporeni și canalul 27 din orașul Căinari.

Aceste canale au fost utilizate până la moment de postul de televiziune CTC-Mega, care din motive financiare a decis renunțarea la ele, conform spuselor reprezentatului postului.


Această decizie îmi pare una stranie din partea Norocului. La ce-i va folosi postului Noroc TV aceste 2 canale analogice pentru doar 2 ani? Căci în 2020 urmează să deconectăm toate emițătoarele de televiziune analogică. 
Înțeleg să fi fost un oraș mai mare ca Bălți sau Chișinău.

Pe cei de la CTC îi pot înțelege. Ei vor să își recupereze unele investiții făcute.

Cu atât mai mult că licența pentru eter a postului CTC-Mega urmează să expire la 12.05.2018, adică în mai puțin de două luni. 

Va solicita oare postul CTC-Mega prelungirea licenței pentru un alt termen? Greu de spus. Eu aș renunța la emisia analogică și aș investi banii în emisia în multiplexul digital național MX-A.

Multe întrebări, puține răspunsuri. Oricum în orice cesiune care are loc la CCA este vorba de interese și bani. Pentru noi, muritorii de rând, aceste aspecte rămân necunoscute mereu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu