04 aprilie 2018

Ordinea de zi a ședinței publice la CCA din 5 aprilie 2018

Mâine e ședință publică la CCA. Pe ordinea de zi sunt incluse 10 chestiuni care urmează a fi discutate:

  1. Cu privire la examinarea unor cereri de reperfectare a licențelor de emisie
  2. Cu privire la prelungirea de drept a unor licențe de emisie
  3. Cu privire la examinarea cererilor de reperfectare a condițiilor la autorizațiile de retransmisie
  4. Cu privire la modul de executare a prevederilor legislației în vigoare și a condițiilor la autorizația de retransmisie „PRIMANET” SRL
  5. Cu privire la examinarea sesizării Asociației Obștești Comunitatea pentru advocacy și politici publice „WatchDog.md”, f/nr. din 12.03.2018
  6. Cu privire la bilanțul Concursului pentru utilizarea frecvențelor radio disponibile, anunțat prin Decizia CCA nr. 5/30 din 26 februarie 2018
  7. Cu privire la examinarea unei cereri prealabile
  8. Cu privire la modificarea unei decizii a CCA
  9. Cu privire la cesiunea unei licențe de emisie
  10. Cu privire la mediatizarea unei campanii sociale

Pe cele mai importante eu le-am marcat cu bold.
Acum câteva previziuni despre acestea.


Licențele posturilor Radio Pro-Mingir, Radio Soroca, Art FM, Euronova FM, Drochia FM expiră pe 21.04.2018. Probabil anume aceste posturi au solicitat prelungirea licențelor. Urmează să vedem dacă am avut dreptate.

La capitolul tv avem două posturi a căror licență pentru eter expiră luna viitoare. Este vorba despre CTC Mega - 12.05.2018 și N4 - 18.05.2018. Chiar dacă au de gând să solicite prelungirea licenței, cred că aceasta se va discuta la viitoarele șenințe CCA.

În concurs au fost anunțate 5 frecvențe radio, dintre care 3 în banda FM și 2 în UUS (UKV). Ținând cont că la concursurile anterioare nu prea s-au îmbulzit radiodifuzorii, cred că și acum va fi la fel. 

Cât despre frecvențele în banda Undelor Ultra Scurte ele trebuiau demult returnate CNFR-ului. N-are de gând nimeni să utilizeze aceste frecvențe. Timpul lor a trecut.

Cesiunile totdeauna sunt interesante. Ele aduc schimbări pe piață, fie chiar neînsemnate. Aflăm mâine despre ce este vorba.

Dacă aveți posibilitate, mergeți la CCA, căci ședința e publică. Dacă nu, urmăriți site-ul RealitateaLive.md Ei de obicei transmit toate șenințele în direct.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu