31 mai 2018

Evenimentele din audiovizual din ultimele 2 săptămâni

Am fost lipsă ceva timp, dar evenimente au fost multe. Vă prezint sinteza ultimelor 2 săptămâni.


  • După o lună de la cesionarea licenței de emisie pentru eter de la Albasat TV către Vocea Basarabiei, Albasat a solicitat și a obținut o nouă licență de emisie, de data asta pentru emisie în rețelele de cablu.

  • Întreprinderea Media Sfera SRL, fondatoarea  postului Radio Orhei a solicitat revocarea deciziei CCA 9/54 din 05.04.2018 privind eliberarea licenței de emisie pentru postul Radio Orhei FM, care crează confuzie ascultătorilor, dar este și o concurență neloială. Cererea a fost respinsă.
    Părerea mea este că la Radio Orhei FM miroase uȘOR, iar eliberarea licenței a fost o decizie dictată politic  din culise.

  • Prime, Publika TV, Canal 2, Canal 3 și CTC Mega au primit câte o avertizare publică pentru nerespectarea echilibrului social-politic în prezentarea buletinelor de știri, prin favorizarea Silviei Radui și denigrarea lui Andrei Năstase.

  • Retro FM a primit o amendă de 5000 lei pentru difuzarea unei știri ce conținea expresii licențioase.

  • N4 a obținut prelungirea de drept a licenței de emisie prin eter până la data limită de trecere la televiziunea digitală - 1 martie 2020.

  • Din 24 mai 2018 și-a sistat activitatea pentru o perioadă nedeterminată postul 10TV din motive financiare. Anunțul a fost făcut în cadrul buletinului de știri de la ora 19.00 din 23 mai 2018.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu