02 iunie 2018

Nu folosiți radiotelefoane DECT 6.0 din America de Nord - amenda este de 10000 lei

De vreo 3-4 ani Centrul Național pentru Frecvențe Radio (în prezent I.P. „Serviciul Naţional de Management al Frecvenţelor Radio şi Securităţii Cibernetice”) tot trâmbițează că utilizarea telefoanelor fixe fără fir (sau popular radiotelefoane) în standardul DECT 6.0 nord-american este interzisă în țara noastră. 

Aceste aparate sunt utilizate în America de Nord în frecvențele de lucru 1920-1930 MHz, frecvențe care sunt accesibile pe continentul nord-american fără licență. În Europa, inclusiv în Republica Moldova, frecvențele date sunt alocate doar operatorilor de telefonie mobilă pentru rețelele 3G, în bază de licență. Din acest motiv utilizarea radiotelefoanelor fixe DECT 6.0 pe teritoriul țării noastre provoacă interferențe prejudiciabile majore rețelelor mobile naționale .


Fiți atenți la procurarea unor astfel de aparate. Achiziționați doar terminale ce au marcajul CE.

Dacă pe telefon sunt marcajele: ”United States”, ”FCC Approved” sau ”For use in USA and Canada”, acestea sunt interzise în Republica Moldova.
 
Dacă utilizați sau dacă știți pe cineva care utilizează acest tip de aparate informați-i despre necesitatea stopării utilizării lor, pentru a nu crea interferențe rețelelor mobile 3G și, cel mai imporant, pentru a nu fi amendați cu până la 10000 lei.

Pentru informații suplimentare contactați Serviciul Naţional de Management al Frecvenţelor Radio şi Securităţii Cibernetice la numărul de telefon 022 73 53 66.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu