23 septembrie 2019

Holdingul lui Plahotniuc se descotorosește de canalele și frecvențele din raioane

Holdingul media GMG&Co a început să se descotorosească de canalele analogice, care îi provoacă cheltuieli destul de mari și nu mai are cine le acoperi.

Dacă de rețeaua Canal 2 au hotărât să se dezică cu surle și trompete, aruncând și un os otrăvit TVR-ului, atunci rețelele Canal 3, CTC, Domașnii, Muz FM, Maestro FM, Radio One le-au deconectat fără mare tam-tam.

A început totul la 1 septembrie, și atunci erau deconectate și emițătoare Publika TV și Publika FM din țară, dar la câteva zile le-au pornit înapoi. Cel mai probabil, până după alegerile locale din 20 octombrie curent.

Astfel, la moment am confirmarea că au fost deconectate următoarele canale și frecvențe radio

9 Canal 3 (Cimișlia)
26 STS/Mega (Chișinău)
36 STS/Mega (Hâncești)
37 Canal 3 (Râșcani)
42 Canal 3 (Orhei)
43 Canal 3 (Chișinău)
47 Canal 3 (Hâncești)
51 Familia/Domashniy (Orhei)
52 Canal 3 (Bălți)
53 STS/Mega (Sângerei)
57 Canal 3 (Edineț)

87.8 Radio One (Căușeni)
89.5 Muz FM (Edineț)
90.5 Muz FM (Bălți)
91.0 Maestro FM (Bălți)
92.0 Radio One (Bălți)
92.3 Muz FM (Ungheni)
94.7 Muz FM (Varnița)
104.1 Radio ONE (Cărpineni)
107.6 Radio One (Hâncești)

De aceste canale analogice, cel mai probabil, trebuie să uităm deja, căci din 1 martie 2020 vom avea în eter doar televiziune digitală (poate doar cu excepția câtorva canale locale).

Dar frecvențele radio vor fi scoase la concurs. Și aici va fi foarte interesant.

Alte 2 televiziuni locale afiliate PDM-ului și-au încetat emisia luna trecută. Este vorba despre TVN și Canal 2 Nisporeni.

P.S. Un lucru este interesant, căci de rețaua Canal 2 au anunțat public că se dezic, dar continuă să emită și la moment, iar celelalte rețele și-au sistat mai întâi activitatea, apoi după 9-12 zile s-au adresat la Consiliul Audiovizualului cu cereri de excludere a acestor canale/frecvențe din licența lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu