01 noiembrie 2019

Primul a venit - Prime a plecat

E 1 noiembrie și chiar din prima zi a ultimei luni de toamnă avem noutăți în audiovizual.

La miezul nopții în locul postului Accent TV și-a început emisia Primul în Moldova, care va retransmite emisiunile Первый Канал. Acesta poate fi urmărit în toate rețelele de cablu din țară, dar și în primul multiplex național terestru MX-A, unde i s-a oferit cu mărinimie poziția cu numărul 3.

Accent TV (transmite emisiunile canalului rusesc ПятНица), chiar dacă nu mai poate fi urmărit la televizor, rămâne online pe www.a-tv.md, iar în viitorul apropiat va reveni și în rețelele de cablu. Asta a spus directorul Accent TV, Stanislav Vîjga. Deci vor solicita o nouă licență de la CA pentru Accent TV. 

Observ cu îngrijorare cum are loc creșterea holdingului socialiștilor. 

De cealaltă parte, holdingul democraților se dezumflă. După ce Canal 2, CTC-Mega și Familia-Domashyi au renunțat la emisia analogică, iar Muz FM, Maestro FM, Radio One au renunțat la toate frecvențele din țară, rămânând doar cu stațiile din Chișinău, acum a venit și timpul Prime-ului.

Dacă Prime a rămas fără emisiunile Первый Канал, audiența va scădea inevitabil. De aceea de azi Prime renunță la emisia analogică terestră în rețeaua de stat 3, care este una foarte costisitoare. 

De căteva zile pe Publika TV se difuzează un spot în care se explică cum poate fi vizionat Prime-ul: cablu și digital terestru.

Deci iată, cu pași repezi, ne apropiem de 1 martie 2020, când ar trebui deconectate toate emițătoarele de televiziune analogică.

Mai rămîn 2 rețele mari (Moldova 1 și Publika TV), 2 la nivel regional (N4, GRT TV) și posturile locale de televiziune.

La moment lista posturilor din MX-A arată așa:

  1. Moldova 1
  2. TVR Moldova
  3. Primul în Moldova
  4. Publika TV
  5. Canal 2
  6. Canal 3
  7. Prime
  8. Radio Micul Samaritean (nu are licență)
Iar alte 6 posturi au licență, dar încă nu au început emisia:
  • Canal Regional
  • TV8
  • N4
  • Agro TV Moldova
  • Jurnal TV
  • ITV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu